Львівщина та ще 10 областей не готові до послаблення карантину

Середа, 1 липня 2020, 16:32

Львівська область не відповідає критеріям для початку нового етапу пом'якшення карантинних заходів.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я України.

Станом на сьогодні Львівська, Волинська, Донецька, Закарпатська, Івано-Франківська, Одеська, Рівненська, Харківська, Хмельницька, Чернівецька, Чернігівська області та Київ не готові до послаблення карантину.

Ситуація з коронавірусом тут не відповідає критеріям для початку етапу пом'якшення карантинних заходів. Міністерство охорони здоров'я аналізує чотири показники: завантаженість ліжок, охоплення тестуванням, процент виявлення інфікованих, динаміка.

Зокрема, Львівська область не відповідає критерію, пов'язаному з кількістю нових випадків Covid-19 за останні 7 днів на 100 000 населення. Частка позитивних тестів не має сягати вище 11%, однак цей показник становить 12,09%.

Також динаміка виявлення інфікованих у області складає -40,74%, хоча для послаблення карантину необхідно більше 10%.

А охоплення тестуванням на Львівщині становить 113,42% (більше 24 тестів на 100 тисяч населення). Завантаженість ліжок у медичних закладах області становить 45,51%.

Нагадаємо, обласна комісія ТЕБ і НС продовжила до 7 липня карантин через складну ситуацію із коронавірусом, однак з 26 червня Укрзалізниця відновила залізничне сполучення зі Львовом.

Також карантин в Україні, який запровадили з 12 березня, продовжили до серпня. Раніше МОЗ опублікував етапи послаблення карантину в Україні.

Додамо, уряд прийняв рішення послабити карантинні заходи з 5 червня: дозволив повноцінно працювати закладами харчування, церквам – проводити богослужіння, а людям старше 60-ти років – виходити на вулицю. А з 10 червня відновили роботу готелів і дозволили проводити культурні заходи.

З 24 червня у Львові дозволили роботу закладів громадського харчування, спортивних клубів та фітнес-клубів.

Мітки: COVID-19, карантин, коронавірус, медичні заклади львова, Міністерство охорони здоров'я, новини львова