Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львів

Понеділок, 23 березня 2020, 17:22

Львівських медиків безкоштовно довозитимуть до роботи на таксі

Львів

Таксі Uklon, Bolt та Uber безкоштовно довозитимуть львівських медиків, які працюють із хворими на коронавірус, до лікарень.

Про це сьогодні, 23 березня, під час брифінгу повідомив заступник міського голови з питань розвитку Андрій Москаленко.

"У п’ятницю, на доручення міського голови, було проведено перемовини з трьома модераторами таксі – Uklon, Bolt та Uber, щодо того, аби надавати безкоштовно послуги з перевезення лікарів, які перебувають сьогодні у найбільш затребуваній сфері. Так, ми визначили, що за кожним оператором таксі буде закріплена певна лікарня.

Зокрема, за Uber закріплено Львівську обласну інфекційну клінічну лікарню, за компанією Bolt – Клінічну лікарню швидкої медичної допомоги Львова і за компанією Uklon – Комунальну міську дитячу клінічну лікарню на вул. П. Орлика, а також лікарів, які чергують на гарячій лінії та надають медичні консультації", – наголосив Андрій Москаленко.

За його словами, довезення потребують 170 лікарів міста. 

"Всім лікарям також будуть сьогодні розвезені посвідки, на яких буде чітко зазначено, що це медичний працівник, та ці три компанії, які будуть їх розвозити", – додав Андрій Москаленко.

Нагадаємо, ще 20 березня міський голова Львова Андрій Садовий повідомляв, що у Львові медиків безкоштовно возитимть Uklon, Bolt, UBER та NextBike.

На Львівщині організували спецрейси, які довозитимуть на роботу медиків та працівників спецслужб, у них дозволили перевозити більше 10 пасажирів. А ще раніше у Львівській ОДА переглянули роботу громадського транспорту і обмежили міжміські перевезення.

Відсьогодні у Львові на час карантину скасували пільговий проїзд у громадському транспорті. Також на час карантину у львівських маршрутках заборонили перевозити більше 10 пасажирів. Штрафи за порушення становлять від 17 до 170 тисяч гривень.

Станом на сьогодні на Львівщині перевіряють 104 підозри на коронавірус, а 22 березня у області було зафіксовано другий випадок коронавірусної хвороби COVID-19.

З 12 березня до 3 квітня в Україні запровадили карантин в навчальних закладах та обмежили проведення масових заходів, також Україна закрила кордон для іноземних громадян.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.