Цього року вибори стартують у 143 об'єднаних громадах

Четвер, 13 жовтня 2016, 12:48

На Львівщині вибори проходитимуть у Мостиському, Старосамбірському та Жидачівському районах.

Про це повідомляє ініціатива «Децентралізація влади».

Зокрема, Центральна виборча комісія оголосила на 18 грудня 2016 року вибори в 143 об’єднаних територіальних громадах, хоча раніше вона призначила на 11 грудня цього року вибори в 41 об'єднаній громаді.

Для призначення перших виборів ще у 28 об'єднаних громадах ЦВК не знайшла правових підстав. 25 з цих громад – це ті, до складу яких увійшли місцеві ради з декількох районів, або центром яких є місто обласного значення.

Загалом, протягом 2016 року вже пройшли вибори у 25 об’єднаних громадах, а у 2015 році було створено 159 громад, відтак, на кінець 2016 року в Україні функціонуватиме 368 об’єднаних територіальних громад.

Нагадаємо, нещодавно на сесії Львівської облради депутати затвердили Перспективні плани Мостиського, Старосамбірського та Жидачівського районів. Вибори в об’єднані громади тут відбудуться вже 18 грудня.

Тоді ж міський голова Львова Андрій Садовий попросив депутатів облради не розглядати на пленарному засіданні Перспективний план Яворівського та Жовківського районів, оскільки планує приєднати частину земель районів до міста.

Мітки: децентралізація