Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Львівський бронетанковий завод

Середа, 6 лютого 2019, 15:10

Львівські танки рвуться у бій

Львівський бронетанковий завод

Львівський бронетанковий завод отримав у 2019 році замовлень на 950 млн гривень.

Про це повідомляє прес-служба концерну Укроборонпром.

На 2019 рік "Львівський бронетанковий завод" отримав завдання з ремонту основних бойових танків та виготовлення інших спеціальних броньованих машин на потребу Збройних Сил України та інших замовників. Це дозволило на 100% завантажити виробничі потужності підприємства, яке забезпечує роботою понад 700 фахівців.

"Підприємство підписало у 2019 році контрактів на загальну суму 850 млн грн з Міністерством оборони та ще на 100 млн грн з іноземним замовником. Тобто ми отримали майже на мільярд гривень живих контрактів з якими вже працюємо. Загалом мова йде про понад 70 одиниць бронетехніки у 2019 році" – повідомив директор "Львівського бронетанкового заводу" Віктор Андрощук.

Андрощук здобув посаду директора підприємства 17 вересня 2018 року після корупційного скандалу пов'язаного з минулим керівництвом заводу.

Нагадаємо, що попереднього директора ДП "Львівський бронетанковий завод" Романа Тимківа звільнили з посади 28 серпня.

Його відсторонили у 2017 році після того, як НАБУ затримало керівництво заводу за підозрою у корупційних діях. Роман Тимків заперечив звинувачення НАБУ щодо розкрадання державних коштів.

У червні цього року Міноборони України виграло у судовій справі проти Львівського бронетанкового заводу. У липні справу скерували до суду, – Тимківа можуть позбавити волі на 12 років з втратою права обіймати відповідні посади та з конфіскацією майна.

Додамо, що наприкінці серпня частина колективу бронетанкового заводу не допускала  повернення Тимківа до виконання обо'язків.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.