Батенко створив нову політичну партію

Четвер, 21 травня 2020, 09:50

На основі депутатської групи "За майбутнє" створили політичну партію, яка візьме участь у місцевих виборах.

Про це повідомляє депутатська група "За майбутнє" на своїй сторінці у Фейсбуці.

Вчора, 20 травня, відбувся установчий з’їзд нової політичної партії "За майбутнє", яка створена на основі депутатської групи "За майбутнє" й яку очолив народний депутат Ігор Палиця.

Новостворена партія братиме участь у місцевих виборах, які відбудуться у жовтні цього року.

"Партія відкрита до співпраці з представниками різних напрямків і політичних поглядів. У нашій групі – депутати як із різних політичних сил, так і безпартійні", – пояснив нардеп з Львівщини, співголова депутатської групи "За майбутнє" у Верховній Раді Тарас Батенко.

Відтак, до партії увійшли два нардепи з Львівщини: Тарас Батенко та Ярослав Дубневич.

Зазначимо, Батенко очолює політраду партії Укроп, у ВРУ нардеп очолив депутатську групу "За майбутнє", до складу якої увійшли 22 народні депутати, серед них – Ярослав Дубневич.

Тарас Батенко переміг на парламентських виборах-2019 у 123 виборчому окрузі Львівщини. А до приходу в парламент Тарас Батенко був директором філії "Магістральні нафтопроводи "Дружба" ПАТ "Укртранснафта". Менеджмент компанії, як писали ЗМІ, є лояльним до мільярдера Ігора Коломойського.

Також Тарас Батенко балотуватиметься на посаду міського голови Львова.

Ярослав Дубневич переміг на позачергових парламентських виборах-2019 у 120 виборчому окрузі Львова.  У жовтні ВРУ прийняла рішення про зняття недоторканості, затримання та арешт Дубневича, який є організатором схеми привласнення 93,2 млн грн філії "Центр забезпечення виробництва" ПАТ "Укрзалізниця" при поставці товарів за завищеними цінами. Тоді Дубневичу повідомили про підозру та призначили 93 млн грн застави.

Мітки: вибори, депутатська група "За майбутнє", новини львова, політичні партії, тарас батенко, Ярослав Дубневич