У грудні в 5 ОТГ Львівщини стартують перші вибори

Четвер, 8 листопада 2018, 16:40

Уряд визнав спроможними 8 об'єднаних громад з Львівщини та призначив перші вибори у 5 із них.

Про це повідомляє Офісу реформ у Львівському регіональному відділенні Асоціації міст України.

Вчора уряд визнав спроможними 52 об’єднаних територіальних громад, в яких перші вибори депутатів сільських, селищних, міських рад ОТГ і сільських, селищних, міських голів відбулися у 2017-2018 роках, а також ще 123 ОТГ, перші вибори в яких відбудуться 23 грудня 2018 року. 

Серед цих громад є 8 громад Львівщини: Меденицька, Розвадівська, Волицька, Бібрська, Зимноводівська, Лопатинська, Радехівська та Великомостівська. Із них у Бібрській, Зимноводівській, Лопатинській, Меденицькій та Радехівській 23 грудня цього року стартують перші вибори.

Нагадаємо, станом на сьогодні на Львівщині об'єдналися 40 ОТГ. Останні вибори громад на Львівщині відбулися 25 грудня 2017 року у Кам'янка-Бузькій міській ОТГ та у Мурованській ОТГ. 

Не утворили жодної ОТГ у Буському, Золочівському, Турківському та Яворівському районах області. Натомість цьогоріч будуть утворені громади у Радехівському і Дрогобицькому районах.

Додамо, раніше ОТГ у трьох районах області визнали невідповідними Конституції та законам України.

Минулоріч Варіанти дослідили, як живе одна із найбільш інвестиційно привабливих ОТГ Львівщини через сім місяців після виборів.

Мітки: вибори в ОТГ 2018, децентралізація, новини львова, об'єднані територіальні громади, Офіс реформ Львівщини