Львівщина та ще вісім областей не готові до послаблення карантину

Вівторок, 28 липня 2020, 16:44

Львівська область не відповідає критеріям для початку нового етапу пом'якшення карантинних заходів.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я України.

Станом на сьогодні Львівська, Волинська, Вінницька, Житомирська, Закарпатська, Івано-Франківська, Рівненська, Тернопільська, Чернівецька області не готові до послаблення карантину.

Ситуація з коронавірусом тут не відповідає критеріям для початку етапу пом'якшення карантинних заходів. Міністерство охорони здоров'я аналізує чотири показники: завантаженість ліжок, охоплення тестуванням, процент виявлення інфікованих, динаміка.

Зокрема, Львівська область не відповідає критерію, пов'язаному з кількістю нових випадків Covid-19. Частка позитивних тестів не має сягати вище 11%, однак цей показник становить 11,41%.

Також динаміка виявлення інфікованих у області складає -18,86%, для послаблення карантину необхідно не більше 10%.

А охоплення тестуванням на Львівщині становить 87,36% (більше 24 тестів на 100 тисяч населення). Завантаженість ліжок у медичних закладах області становить 44,57%.

Станом на сьогодні у Львівській області підтвердили 9099 випадків зараження коронавірусом.

Нагадаємо, з 14 липня обласна комісія з питань ТЕБ та НС ухвалила рішення частково послабити карантинні заходи на Львівщині: дозволила відкрити дитячі садочки, а також продовжила час роботи закладів громадського харчування до 23:00 год.

Також з 7 липня у Львівській області дозволено роботу закладів громадського харчування, готелів і фітнес-центрів, а з 17 липня у Львові запрацювали садочки. Крім цього, у місті дозволили проведення різноманітних заходів.

Загалом карантин в Україні, який запровадили з 12 березня, продовжили до кінця серпня. Раніше МОЗ опублікував етапи послаблення карантину в Україні.

Мітки: COVID-19, карантин, коронавірус, Міністерство охорони здоров'я, новини львова