Зміст статті

2 січня 2017олександр ковальчук

10 інтерв'ю 2016 року

Топ-десять інтерв'ю 2016 року.

Найкращі інтерв'ю минулого року від Варіантів.


Богдан Бернадський

Розмова з істориком Богданом Бернадським про веселі та винахідливі будні спецслужб Російської імперії, Австро-Угорщини, Україні та Росії. Багато імен, явок і паролів.


Ігор Танчин

Розмова з львівським істориком, соціологом, політологом та журналістом Ігорем Танчиним про особливості життя у Львові у 80-х та 90-х роках минулого століття, львівську музику та українську політологію, креативний талант Олега Невелюка та банефіс Андрія Черкашина, а також про нюанси комунікації у фейсбуці.


Андрій Середа

Розмова з фронтменом гурту Кому Вниз Андрієм Середою про темпоритм Тараса Шевченка, особливості написання музики, українських поетів, українське телебачення, татуювання та автографи.


Ляна Мицько

Розмова з організаторкою фестивалю "Лінія втечі" Ляною Мицько про львівський андеграунд, та нову українську сцену.


Войцех Сурмач

Розмова з польським журналістом Войцехом Сурмачем про махульські епізоди польської реституції та реприватизації.


Кость Бондаренко

Розмова з політологом Костем Бондаренком про бурхливу історичну молодість, декомунізацію, наратив В'ятровича, майбутнє української історичної школи та фентезі про львівських (українських) політиків.


Наталія Тулін-Маруняк

Розмова мистецтвознавицею Наталією Тулін-Маруняк про фб-групу Сихів is sexy та красу рідного Сихова.


Богдан Чума

Розмова з істориком-іспаністом Богданом Чумою про його приватну Іспанію, іспанські сліди у Львові, особливості іспанської політики, а також про Реал, Барсу та Атлетико (бонус: трек-лист іспаномовноїмузики).


Ліда Савченко-Дуда та Влодко Кауфман

Розмова з арт-директоркою Тижня актуального мистецтва Лідою Савченко-Дудою та куратором Тижня актуального мистецтва Влодком Кауфманом про фестиваль "Дні мистецтва перфоманс у Львові", бієнале Тиждень актуального мистецтва та особливості львівського мистецтва (бонус: Костя Смолянінов про скандали у львівській арт-тусівці).


Тадеуш Плужанський

Розмова з польським журналістом Тадеушем Плужанським про розслідування комуністичних злочинів у Польщі, проклятих солдат, оскароносний фільм Іда та ротмістра Вітольда Пілецького.

фото: архів Дзиґи, Фб Наталії Тулін-Маруняк, wsieci.pl.

Автор: олександр ковальчук

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.