Зміст статті

15 серпня 2022олександр ковальчук

Пісні фронту 2022 (# 22)

Деяка українська попмузика під час війни з росією.

Декілька треків від представників української попсцени, що намагаються стати суголосними навколишній війні з росією.

Українська попмузика змінюється повільно. Інколи навіть декілька вдалих альбомів за рік може бути великим щастям. Ще повільніше змінюється реакція місцевих музикантів на якісь великі виклики. І саме тут немає жодних особливих сподівань, оскільки майже увесь перебіг цього процесу можна передбачити наперед.

Хто страждав кон'юнктурою та халтурою до війни, той продовжує її робити й зараз без жодних сподівань на метаморфозу. Історія вкотре повторюється тьмою аматорського трешу, який за місяць вже ніхто навіть не згадає, як це вже було після Євромайдану та Криму з Донбасом.

Зміни на цій ділянці культурного фронту наразі достатньо мікроскопічні.

З відомих причин на цю територію почала заходити аморфна попса (NK, Меловін, Макс Барських, Олександр Пономарьов, Павло Табаков, Монатик, Бужинська, Білозір, Могилевська, Федишин Sowa, Positiff, Tayanna, Dantes, Slavia, Артем Пивоваров, Лобода, Дорофєєва, Ірина Білик), яка ще так тримається зубами за щось старе, що може дати лише щось банальне у своїй пластмасовій плаксивості.

Саме тому поміж такої кількості мотлоху з аудіопродукції особливого дорогоцінними є перлинки на кшталт треків львівського репера Badbok, Вови зі Львова, харків'янина Бориса Севастьянова, рівненських панків Брем Стокер, Антона Слєпакова з мініальбомом "warнякання", вінницьких фолк-рокерів Очеретяний кіт, Королівських зайців, Tik Tu, Ульмо Три, Циферблат, Енджі Крейда та нью-вейву Паліндрома.

Jerry Heil

Черговий мультиплікаційний мівіна-поп від бакалійної трешовиці Jerry Heil. Оберіг у вигляді Зеленського благально вимолює милосердя під час реклами Притули.

Alina Pash

Карикатурна яничарка хоче вкотре примазатися горлицею до моменту, який вона не відчуває навіть приблизно своїм міфічним етнокодиком. Її патякання про Бога – ще смішніше.

Khayat

Етнографічна кумедія, де жорстоко скліщилися танцюрист Монатик та гурт Kazka.

Otoy

Калиновий реперочок Otoy хоче дати дарку, але його бездарним текстикам не допоможе вже навіть й сакс чи спроба інкубаторної шизи а-ля Аліна Паш.

Наталка Карпа

Навіть млосний саунд не витягне галицький поп з традиції графоманії та театральних поз. Хоч щось незмінне у цьому мінливому світі.

Kola

Знедолена Kola після косу під Тіну Кароль та Один в каное знову кон'юнктурно канючить хмаринкою тегів заради блаженного ефекту.

badactress

Необов'язкове підліткове лекалко лесбійського диско зі слабеньким текстом про любов. Заявка на другий сезон халтурного серіалу Антоніо Лукіча Секс, Інста і ЗНО.

Alice Change

Місцева спроба наздогнати успіх Soccer Mommy та Snail Mail. Бідна Долорес О'Ріордан, яку отак безпардонно змішали з репкором Положинського. Далі, певне, вже буде покруч Mitski з Бумбоксом.

Alexjazz, Oksana Maslo, Roman Sheemy

Маразматичний кавер в стилі унітазних мародерів на трек "Грай, скрипко, грай!" Тетяни Кочергіної. Навіщо було так паскудити своїм міфічним етнокодом та недорепом її приклад урбаністичного українського соулу без жодних фолкових моментів?

typeled

Спроба млосного рнб загалом більше вдала, аніж ні, але плинність лірики ще варто підтягувати до омріяного ідеалу. Тим більше, що це вже цікавіше, ніж рнб від Tery.


фото: slovoidilo.ua

Автор: олександр ковальчук

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.